RSS

Awas, ada Sule!

(Perhatian kepada Mawi, mintak izin jadikan ko sebagai model!)

Kejadahnya. Hari ni hari isnin, ber'pleno' sesuka hati, dari pagi sampai tengah hari. Pagi2 dah bangun awal, lebih awal dari Awok. Hmm. Punya lah aku semangat. Sesampai kat umah Cik Limah, aku pun tunggu die, sambil2 dengar lagu Ramlah Ram feveret mak aku muda2 dulu. Then gerak.

Menaiki angkut 14 ni memang la mencabar keimanan aku. Mana tak nya, kalau dah duduk seat belakang tu, die punya mantul, mak aih, macam gampang! (Tiru ayt orang). Kalau nak dibayangkan, ibarat Cik BM berlari 100x4 lompat berpagar, alamat cam dah keluar la tanda2 awal kiamat. Tu masih boleh sabar. Yang tak tahan sabarnya aku ni, sampai aku keluarkan kata2 carutan tu, bila hati aku berfikir, "Mantul camni punya gampang, boleh pecah dara la shiyal..."

Sampai je kolej, aku serabai2kan rambut aku supaya orang x nampak sangat yang aku ni gaya macam orang rajin belajar. Biasa lah, bukan nak berfesyen, juz nak memenuhi keperluan hati. Masuk 306, duduk tmpat biasa. Bukak balik mp3, sambung dengar lagu Ramlah Ram yang tadi aku x sempat habiskan.

Hmm. Pleno. Teramat ngantuk. 5-6 minit pertama tu boleh la celik sikit. Tu pun sebab ada member sekelompok ni hulur biskut kacang. Time2 ngantuk ni, aku sempat gak toleh kiri kanan, mane taw dosen dok ngendap aku tido, then tangkap gambar aku masukkan kat website melayuboleh, nahas aku. Tak pasal2 nanti orang mara datang minx sain aku.


Ok, sambung citer tido tadi. Aku toleh la kiri. Aku nampak Mawi ni. Sekali imbas cam tengah study. Aku pun biarkan jela. Takkan nak kacau orang tengah study, macam orang x berakhlak! Then, aku sangkut kepala aku kat meja kecik tu, terlelap. Bangun2 je, orang tengah tepuk tangan. Toleh kiri, mawi masih kat posisi yang same. Mak aih! boleh tahan mamat ni study. Giler tergugat aku.

"Wei... wei..." aku kaco die. "Erm..." die reply.

Bapak ah... Rupa2nya, die tengah  _ _ _ _ _ _ _ _ _..... (korang sambung la sendiri ayat tu.)


Nota kaki:
  • Awas.... Sule ada dimana-mana. Prikitiew!
  • Mende ^ sule ni, kalau korang tak taw, korang masuk youtube, korang search 'awas ada sule'.
  • Peace mawi.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment