RSS

Wanita Harus Pilih Lelaki Yang Main DOTA

Ahha... aku stuck kat post 200. Ada sumting nk share tapi giler xtaw nk tulis apa. Lupa cara wat ayat baek punya. Kalau dulu aku biasa guna ayat2 hebat buat kasi kat awek, tapi sekarang bakat tu macam dah hilang. Hampeh, mungkin disebabkan otak dah tersaturated dengan buku modul, dota, android n bermacam lagi. Haiyak... Bukak mp3, shuffle2 kan lagu. Smpai lagu kelima baru dengar betul2. Lagu carik jodoh jugak yg melekat. Terus dapat idea...


"Wanita harus memilih lelaki yang main DOTA"

Memang betul kata2 aku dia atas tu. Kalau yang percaya dan yakin ngan ayat kt atas sila tekan button 'x' kt browser korang atau langsung alt+f4. Yang tak yakin pulak, silakan bace seterusnya...

Konsentrasi hebat
  • Lelaki yang main dota ni betul2 ada konsentrasi dan tumpuan yang amat hebat mase main.
  • Plus, bukan ke lelaki tu nampak seksi bila dia tumpukan konsentrasi masa buat someting?
  • So, time ni la nak usha lelaki2 yg seksi.

Gentleman
  • Dalam DOTA, tak kisah la mase main tu kena pwned ke, kena ambush 5 v 1 ke, atau base dah kene robek ke, lelaki yang main dota harus ada sifat gentlement untuk menerima hakikat dan kebenaran yang die dah kena pwned, hero kena pukul sampai jadi tepung, kena buli, or die kena torture smpai kalah.
  • At the end of the game, tetap jugak ckp gg (good game).
  • Jujur la ckp lelaki yang main dota ni rendah diri dan penyabar, which is bagus untuk dijadikan teman hidup. =)

Tak mudah menyerah kalah
  • Pemain DOTA tak pernah putus asa (macam atlet duh).
  • Contohnya bila main ngn dak2 umah ni, kalah sebab dia ada wat silap. Pas tu dak2 umah pun maki2 ckp die noob la, tak pro la, feeder la, dengan nada yang agak keras.
  • Kalau hati tak kuat and cepat menyerah, dah lame dia surrender xnk main dota sbb takut kne carut lagi bila kalah. Mende ni dia apply kat dunia sebenar, which is never surrender... =)

Penyabar
  • Tak semua game DOTA tu main seminit terus menang.
  • Kena farm, kumpul duit, defend tower, ikut ganking kt river, n mebi usaha buno roshan. Mende ni amek masa yang lame, untuk sukses menang nanti (or kalah)... See, its true. Kalau hero mati, duit pun kne potong, and kena usaha kumpul duit balik (sebab nk kuatkan hero)...
  • So  player DOTA ni memang penyabar orangnya... =)

Berwaspada sentiasa dan reaksi yang cepat
  • Player DOTA boleh bereaksi lebih cepat dari korang kelip mata.
  • Betul2 waspada 100%. Respond mereka lebih cepat dari respon lelaki yg tak main dota. Hahaha. =)

Bagus dalam merancang sesuatu
  • Ya benar. Bila main DOTA, kena plan everything.
  • Early game nak beli ape, item ape yg sesuai, skill ape kena naikkan dulu, bila nk ganking org, bila nk push tower n etc. Oh ya, kena plan gak bila nk balik fountain sebab mana n nyawa dekat nk warna merah. Huhu.
  • Bukan ke lelaki idaman tu pandai merancang untuk masa depannya??? 

 Tahu cari duit lebih
  • Ni yang paling essential. Paling sesuai lah dengan tajuk posting.
  • Dalam DOTA, kena kumpul duit. Dengan duit dapat beli item yang hebat2. Bila takde duit, takde item, hero punya nyawa cam kertas, sia2 je main dota. Player dota memang habitnya tu kumpul duit.
  • So, bila pilih player dota, bererti pilih lelaki yang pandai cari and kumpul duit, and korang punya future amat lah cerah. =)

Ok sudah. Ada banyak lagi nak tulis. Tapi malas. Erm, tak sume orang yang main dota tu same cam aku ckp kat atas, kecuali orang2 yg pro mcm aku. Oh LOL. So pilih la lelaki yang main DOTA untuk kesejahteraan masa depan anda... wkwkwk... peace... 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

Anonymous said...

aku main dota , budak lelaki ckp aku pelik .takde ny plak nmpk seksi , hahaha lg sengal ... grrr

Zaim Van Java said...

tu PEREMPUAN...aku laki2...hahaha...

Post a Comment