RSS

Epic is Epic

"Walau apa pun yang terjadi, aku akan buat, aku akan lakukan, aku akan usaha,,,,, selagi nyawa dikandung badan, selagi iman didada, selagi mentari menyinari bumi..."

Wah epic. epicmealtime. Sungguh, apa yang tersirat? Tak ramai yang tahu. Weh, apa yg 'aku' nak buat tu??? Haa, ada yang hampir2 dah tahu. eh kau, kau dan engkau yang kat sane tu, best ke buat macam tu? Apa rasa bila buat begitu, apa kau rasa kau hebat? no3... please... jangan ulangi kebodohan manusia....

Pokok takkan menari tanpa hembusan angin,
Pelangi takkan bersinar tanpa mentari,
Hujan takkan bermakna tanpa hadirnya awan di langit,
Begitu juga dengan diri, takkan sempurna tanpa hati.

Maksud aku kat sini hati tu, hati yg tulus mulus bersih suci comel n etc. Of course la hati yang berarak diringi iman. Haa, hati... Dah ke kita faham isi hati sendiri? Kadang masih tertanya itu dan ini, tapi masih lagi sombong berkata hati itu dia yang punya. Wal hal tidak secebis pun yang dapat diungkapkan hati andaikata diri berkata, "hilanglah hati yang tidak memahami, hancurlah tubuh yang tak mengerti". So belajarlah untuk memahami, cubalah untuk mengerti.

Kasihan dengan benda alah ni. Banyak orang pijak. Sungguh. Ada kesan tapak kaki.
Oh ya, wadehek aku mengarut pagi2. Aku stress. Aku kenyang. Aku bosan. ok... Bosan dengan semua.  Haish. Hhahahaha... Ingatlah wanita..... Hahahaha.

(edit 1: tiada kena mengena dengan neng a, mas b, mas c, mahupun bapak d... LOL)
(edit 2: delete some sentence)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Seuntai Kata Untuk Dirasa


Hari ini adalah 18 April yang bagi aku, satu hari yang bila dilihat dari sudut positif, amat baik untuk dinikmati, cuaca yang baik, dan mood yang stabil. Tetapi jika dilihat dari sudut negatifnya, hari ini sangat menyakitkan. Kenapa?

Malam hari tidur dengan 3-4 kali muscle cramp kat betis kiri ngan kanan, sangatlah lama cramp itu, sakit....sakit... Sampaikan tidur pun tak nyenyak. Mungkin inilah akibatnya apabila eksaited sangat semalam sorak2 tanpa wat streching dulu. Haish. Then nak ditambah lagi, lepas jek solat subuh, betis kiri terlangar kerusi, yang bila diingat2kan balik amatlah perit, tak tertahankan.

Huh, back to business. Walaupun betis kiri aku still sakit sampai sekarang, tetapi otak kiri and kanan aku masih berfungsi dengan baik, sehinggakan wujud satu persoalan untuk seseorang. 'Kenapa macam tu? Kenapa macam ni?'. Ternyata soalan itu cukup sukar untuk dijawab. Sungguh!

Hurm. Point yang aku nak sampaikan dalam posting ni tak banyak. Cubalah jadi berani untuk berdepan dengan realiti. Hati dan perasaan orang kita tak boleh nak kawal. At least bagi lah peluang, tunjukkanlah sedikit respond, dan cubalah untuk lebih mendengar. Insyaallah kalau apa yang cuba nak diperkatakan itu tidak salah, tak ada ruginya dengar.

Ya memang aku akui ada certain2 thing memang dah tertanam dalam fikiran dan hati disebabkan satu2 perkara. Sukar untuk dibebaskan. Hopefully can lah. Lastly, aku ada teringat satu quote dari blog seseorang...

"Disebalik hujan lebat yang membasahi, ribut petir yang menyambar laju, muncul lah sang pelangi yang berwarna warni."

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tiada Judul Buat Yang Ini

Ada masalah? Sure ada. Jangan la nak tipu cakap lebat langsung tak ada apa2 masalah. Aku tahu la. Aku dapat rasa.

Kalau lah dunia ini tanpa masalah, senang, semua aman damai living peacefully dengan life masing2. Thats too impossible. Aku taw aku sendiri pun ada wat salah, salah jalan, salah bahasa, and so on. Oh ya, setiap orang pun buat salah eh. Ok, dah wat salah sila kasi peluang. Peluang? nope. orang zaman sekarang ni susah nak kasi peluang kat orang lain. Dia je yang nak menang, dia je yang betul.

No caption available for you.


Lepas buat salah, tak ramai yang bagi peluang ni. Aku kadang bingung jugak. Certain2 people la kan. Tak semua. Depan sangat baik mulus suci semua ada, belakang aku tak taw la, tapi ada jek yg belakang2 ni main kotor sikit.

Tolong la bagi sedikit ruang dekat orang yang memerlukan, jangan nak asyik menuding jari jek kat salah orang. Tak baik. Kau tu dah la orang lain anggap baik, orang lain nampak kau perfect, orang lain cakap kau bagus, so apa kata kau buka hati kau, kau pandang dari sudut positif, dan kau bagi peluang. Tak susah. Tak guna duit pun kalau wat camtu.

Ada la sikit aku terasa dengan tindak-tanduk kau tu. Appear permenantly offline kat aku. Sebarkan yang tak betul pasal aku. Kau mula wat orang lain fikir yang tak betul kat apa2 yang aku buat. Aku dapat rasakan itu. Oh ya, why not kau bagi peluang? Dan memaafkan.

Oh lagi satu. Family aku, kawan yang pernah main dota ngan aku, kawan yang pernah slow talk ngan aku, dan sapa2 saja yg lain, sila abaikan posting ini. Terima kasih.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dua Ayat Pun Jadi Cerita


  • Oh eh, teringat pulak aku kat mc muffin ngn coffee dia tu. Meal terakhir ngan family mase nak g jakarta dulu-dulu.
  • Post kedua lepas 5 hari straight tak pergi kelas sebab kesihatan kurang memuaskan. Oh ya untuk tambahan, aku saja tak mahu jumpa 'dia'.
  • Hari ini ada praktikum. Hari ini wajib datang praktikum.
  • Banyak sangat botol kosong kat atas meja ni, dah boleh buat 2 lane boling. Oh ya, aku nak simpan jin kasi lawan sama Awok punya jin, hehuhehu.
  • Sangat berkecik hati dengan kerusi. Habis patah casing fon.
  • Pagi-pagi tadi sempat main dota dengan mereka. Oh ya sheet mereka kelas kul 9 20.
  • Terima kasih kat naim sebab dia sempat bace sms aku malam tadi. Lepas wat mende2 wajib, terus sarapan lagu ni.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Semata-mata

4 hari setrait aku tak g ukrida. Alasan? Demam. Buat apa kat bilik? Baring. Makan ubat tak? Panadol. Main dota tak? Takde selera. Camtu la kehidupan. As time goes on, 2 bijik blog yg aku follow dah di-delete oleh owner diorang. haish. kompiu2. ok back business.

Semata-mata 1.
Dulu mase zaman sekolah, zaman puasa, zaman rambut pacak2. Mase tu petang2 bosan tak taw wat apa, lepas tengok pengumuman waktu buka, lepak2 bincang nak mkn ape buka nanti. Last2, suma bersiap2, pkai cantik2, semua masuk kereta, and pergi JB. Dua jam dari bp ke jb, dalam kereta, pas asar, SEMATA-MATA dah bosan xtaw nak buka apa. Oh, mase tu kami buka kat danga bay. Sampai2 sane jek terus azan, dan kami terus makan. auuummm.

Semata-mata 2.
Dulu zaman sekolah, zaman sebelum pmr, zaman nak jadi pengerusi kelab kat sekolah. Aku ada simpan duit banyak2 mase tu, dalam dekat2 rm50, SEMATA-MATA nak belanja akak senior yg comel, kiut, hot, cantik ni makan. At last dia pindah sekolah... T.T

Semata-mata 3.
Waktu itu, zaman kegemilangan, zaman gila-gilaan, zaman tiada istilah study. Aku ngn limah g makan kat satu restoran ni, which is kami taw makanan dia mahal n halal, and which is ia berdekatan ngan ikano n ikea, SEMATA-MATA nak minum air horlick ais yg kaw2 pny pekat.

Semata-mata 4.
Sekarang. Zaman sibuk dengan modul tebal, zaman rmai orang dalam dilema, zaman bersuka-ria. Layan kepala kat waterbom, g ritter smpai tak hengat dunia, and main dota 24 hours (except minggu ni xmain sgt sbb xde slera sbb demam). Waktu itu kami main dota guna nama best2 macam NaVi.Ar7style, NaVi.333, GGnet.Kuroky, EbashGaraj, and etc, SEMATA-MATA nak nampak cool bila main dota. Actually main cam t** and ngarut giler, teramat ngarut smpai AI pun kne maki. Sekian.

Gambar ni tak ada kena mengena ngn cerita di atas.
Ok penat menulis. Sekadar tu je yang mampu. Btw, tadi aku makan nasi goreng gila + telur itik. auummmm. mantap beb.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku, Mereka dan Siapa?

Fuh, fuh, fuh...
Penat main game kat ritter, penat makan ayam bakar utk lunch dan dinner. Penat juga aku menahan gelora hati yang sekian lama terpandam di dalam hati. Huk2. Sila abaikan ayat last tu.

Sebenarnya bukan itu yang aku nak sampaikan, tetapi ini.

Dari kiri, kak dayu, wani, mama, rina, kak zila.
Cantik ek pemandangan ni??? Haaa, ni lah dia padang golf yg kat sebelah umah aku tu. Which mean yang kawasan umah aku memang indah. Haha. Bukan pemandangan itu yang aku nak sampaikan, tapi pasal orang yg kat gambar tu. Itulah keluarga aku yg perempuan, dan bakal akak ipar aku.

Lepas aku tengok gambar ni, aku pun terfikir sekejap, semua ahli keluarga yg perempuan ada, yang bakal ahli keluarga pun ada... Then ada pertanyaan muncul. Bukan ke sepatutnya ada 6 orang? Siapa lagi seorang?

Gambar tu dicilok dari blog ini.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Word[s] for today: Hebat dan Sombong

Salam. Hari ini hari jumaat tanggal 8 April 2011, yang aku rasa special sebab ada something yang aku dapat lakukan sampai aku dapat melupakan sebahagian musibah hati, yang mungkin jikalau aku tak dapat melupakan perkara itu, aku rasa akan hanyut ditelan segala godaan.

What a day... setengah hari dok lepak main2 waterbom ngan member sangatlah macho untuk dirasa. Pusing punya pusing mende alah tu sampai otak turut berpusing ligat. Hati aku tak habis2 memujuk otak supaya dapat bertahan lagi sikit sampai rasa puas. At last tak tahan. Yang lain sibuk panjat2 tangga then main dengan hebatnya, tapi aku sekadar baring kat tepi kolam mandi, bertemankan sebuah beg dan sebotol air. So sad.

bukti aku g sane, dgn dabel emy n yoll...LOL..


Actually bukan itu yang aku nak sampaikan kau korang semua. Aku nak sampaikan beberapa potong kata2 aku dengan mak aku, satu ketika dahulu semasa kami sedang dalam perjalanan pulang ke kampung.

"...tu lah, ni mama nak ckp, kita jangan lah sombong kat orang lain. oh ya, kat orang yg kita kurang suka pun jgn lah sombong... mungkin satu hari nanti org yg kita kurang suka tu jodoh kita, camne?"

Agak2 camtu lah ayat mak aku, yang aku masih ingat sampai sekarang. Jangan sombong2. Too obvious being 'sombong' lagi lah sengal. Especially bila orang tgk kita ni baik pekerti dan manis rupanya (i'm not saying to myself..LOL). So please my dear fren, you kenot be sombong ahhh...

"Dan janganlah engkau memalingkan mukamu (kerana memandang rendah) kepada manusia, dan janganlah engkau berjalan di bumi dengan berlagak sombong"

LOL... if kau tak dapat apa maksud yang aku nak sampaikan ni, kau usha2 la public profile kau tu. Aku stalker terhebat duh, even mende2 kau buat dari tahun lepas pun aku boleh stalk. Dun be silly. It's too obvious.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku, Mama, dan Cinta

Bila orang berkata tentang jodoh, ayat-ayat wajib yang kita selalu dengar adalah "jodoh itu ditangan Tuhan, kita hanya mampu merancang, tetapi Dia yang menentukan". Tergerak hati aku ingin berkongsi sedikit cerita pasal jodoh ni yang mungkin, segelintir reader semua perna tahu (actually certain2 org jek...xramai pun. ha ha ha), but at least, aku nak berkongsi sumting pagi2 sebelum exam ni.



 *******

Aku masih ingat bait-bait kata mak aku dulu, mase die cerita kat anak-anak dia tentang kisah percintaannya dengan bapak aku, yang cukup sempurna bagiku untuk menjadikan ia sebagai sebuah contoh. Antara pertuturannya yang masih aku ingat, mama cakap kita kena yakin dan relakan apa yang pasangan kita buat. Yelah, kate mama, masih belum kawin lagi kan, kita xde apa2 hak kat pasangan kita tu, even kita sayang kat dia. Kita tak boleh kawal apa yang dia nak buat.



Bila aku fikirkan, cukup tinggi keyakinan mak aku tu sebab apa, bapak aku dah la cikgu (yg setahu aku cikgu zaman dulu2 sure dikenali, and ada student kaw2 punya cun, ha ha), ahli muzik lagi, dan normally ahli muzik ni kan ada show2 sampai lewat malam. So, bila dah balik lewat malam tu, kalau difikir2kan, normal lah ada je orang yang tak kukuh imannya wat benda yg bukan2. Artis, ada peminat, lagi2 yg ada muka ni, peminat mesti awek yg cantik2 kan? so ehem2 la ek... ha ha ha.
So aku tanya kat mak aku,

"mama tak jeles ke?".
"alah, nak jeles watpe? kan masih belum kahwin, buat ape nak sibuk2 pening kepala, dia bukan laki mama lagi. Lagi pun kalau dia tu memang betul baik, dia tak buat benda2 yang tak betul tu. Yang penting keyakinan kita kat dia. Cukup."

Oh. Saat itu aku mengerti, orang baik akan ditemukan dengan insan yang baik juga, Insyaallah. Erm, actually banyak lagi yang mak bapak aku cerita kisah percintaan diorang ni. Kalau tak silap aku, mase tu kami adik beradik tgh berkumpul tgk2 gambar lame, sambil2 susun balik gambar tu ikut peristiwa dan tarikhnya. Sungguh nostalgik.

Oh ya lupa nak mention. Dengar2 ada kawan kita tu dah plan nak kawen eh? Huhuhu. Tahniah bro, kau memang hebat duh. haha. Hebat2 pun, itu orang, ye dak. Aku punya giliran agaknya bila la ek? Haish. Belum masanya lagi ah dude, belum ada jodoh. ahaks.

Insyaallah kalau ada rezeki nanti aku soh mak bapak aku hantar rombongan meminang kat scha alyahya tu. haha. die comel duh. lulz. (dia kapel ngn awal? ahhh, ape aku kesah... nanti aku singkirkan ah laki tu..huhu..pehhhhhhhhhhh... ngarut siak...) Erm... Takde tudung bawal, tudung labuh pun boleh. Takde orang johor, orang selangor pun boleh. Erm, xde orang jawa, orang melayu pun aku tibai. Haha. Wth, pagi2 dah ngarut.

Berangan tu xsalah duh. Pernah dulu mase zaman sekolah aku berangan nak jadi macam house, haaa, see sekarang aku OTW nak jadi macam dia. Almost dah macam dia, kecuali yg aku ni tak tempang kaki ah. Kepada si dia, dan dia tu yang bace blog aku, ehem2 diucapkan kepada anda. Kalau dia tak bace, yang kawan dia tu pesan2 la soh dia baca. Saya tahu anda terasa ayat2 saya. Jangan tipu diri sendiri, dan janganlah sombong eh. haha. Kalau sombong2 nanti Tuhan kasi kau pasangan yg sombong baru kau tahu. hahaha.

p/s- kadang tu ada jek orang nakal kawen ngn orang baik. bahagia jek. yelah, jodoh lah katakan. nothing is impossible.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

[DotA] Pembetulan

oh ok. pembetulan disini. actually post sebelum ni kan, yg pasal dota kan, aku ada ngarut bagai kan, aku rasa nk wat pembetulan sikit...



 haa...pasal mende ni haa... aku nk modify sket jadi supaya aku jadi hero of the century...

Aku (frenzievelocity, SCYTHE.YMT, SCYTHE.hyhy, GGnet,Azen, NaVi.818)
-aku memang pro, hebat giler. xde aku sure budak2 ni main kalah, and ada aku, surely autowin. sangat hebat, terlalu hebat jika dibandingkan dengan yg lain. pakai undying pun boleh pwned semua. surely topscore.
-hero feveret: specky, rattletrap, huhu...
-role: carry terhebat, sapot terbagus, ganker termacho...huhu..

ok sudah... puas hati now??? huh!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Secebis Rasa Hati

     Siap lepas aku amek air sejuk, botol sepray stella odour neutralizer aku capai, dengan bertemakan bau 'fresh', aku sembur dua tiga kali, keliling bilik. Haruman itu... hmm... membangkitkan secebis rasa yang aku betul2 yakin dah pupus dalam ruang hati aku satu ketika dulu... Seharusnya tidak...

     Puas aku picit2 tetikus samsung pleomax aku ni, gerak kanan, gerak kiri, menjelajah ruangan maya harddisk yang tiada sempadan, tidak juga aku jumpa. aku termangu seorang. Memikirkan mana hilangnya fail lagu mp3 tu. Inilah akibatnya kalau terlalu sibuk melayan dota, smpai fail2 sendiri pun aku tak terkemaskan, tetapi aku langsung tak amek hal pasal tu sebab memang dah naluri hati aku sebati ngn dota ni, orang nak ckp ape pun ckp la, janji aku selesa ngn apa yg aku buat.

     Ah, , aku cpt2 bukak youtube, puas carik satu2. malas nak sambung klik2 folder yg bertimbun menggunung. aku pun menaip bait2 judul lagu yang selama beberapa minit tadi aku cari, actually tak panjang mane pun. Aku menunggu dengan sabarnya page youtube tu loading, smpai lah dia keluar senarai hasil pencarian aku, langsung aku klik pada yang berkenan. Volume speaker ditinggikan, kedudukannya aku adjust sikit2, kasi bunyik sedap sikit.




     At last, what i've been searching for, something yang sangat sepadan bila diserasikan dengan aroma perfume stella ni... Seperti yang aku kata tadi, aroma itu membangkitkan secebis perasaaan masa lalu, dan ditambah dengan alunan muzik yang amat sempurna untuk dinikmati. Aku duduk dengan rasa sebak dihati. Ya Allah alangkah baiknya kalau aku dapat kembali ke masa lalu. Aku tak nak ubah apa2 pun, tapi aku nak rasakan saat2 itu sekali lagi, kerana aku tahu tidak mudah bagiku untuk merasakannya lagi saat waktu ini.

     Aku tersedar seketika. Setidaknya aku masih ada member umah2 ni yang masih boleh ajak main dota (even diorang liat nak mampu* bila ajak main same2). At least ada lah sikit entertainment bagi diriku ini. Oh ya, tidak lupa si dia yang tak habis2 buat aku ketawa, tak habis2 ajak aku mkn hokben bila lapar. Hihi. (Even dia tak habis2 soh aku g kelas time aku malas gler nk g kelas. omg sungguh degil diriku ini). Last but not least, ini lah aku bila dalam certain2 waktu tiada siapa disisi, dan tiada apa didalam hati, emosi menjadi amat fragile tidak menentu, menunggu masa untuk ia terbang mencari sesuatu yang mampu mengubati.

Salam mengarut dari aku,
1st time wat cerpen ngarut ni.
GGnet.Azen.
lol.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

STRONK BADAK

Dari kiri paan, emy, aku, awok, dabell... Haha

Oh hell yeah. Satu lagi entry feveret pasal something feveret. Kalau dulu aku ada cerita pasal roomate mase dok hostel pamping damansare. Huhu... See paan botak? Now dia sudah x se-undergound cam dulu, but now dia sedikit macam ahmad dani mase dewa popular ngn lagu pupus tuh. Hawyao...

Ok fine... stronk badak, what the hell is it. Um, tah la... ada mamat ni die minat sgt ckp stroNK badak ni, dgn part sebut stroNK ni amatlah pekat... sng citer bagi dia stronk badak ni ftw lah... Hawyao...

huh. skg aku nak kecoh2 sket pasal dak2 dota umah ni...
Awok (DC, dark_knighta001, NaVi.LOH)
-kalau tgk die main dota, xpernah berhenti komen pasal mouse. kejap2 mouse rosak la, kejap2 mouse xckup respon la, bla3... huh... pernah skali dia komen pasal clockwerk tu suara die xsedap... huh... sungguh memandang rendah hero feveeret aku.
-hero feveret (bagi aku la,,,,): lich, veno, pudge
-role: sapot, semi ganker, not right click hero...hahaha...


Paan (lalala)
-xkn tuka nickname lalala tu smpai bila2...dia xde akaun garena smpai skg sbb nick 'lalala' tu dah ada org guna...sbb tu asek pnjam akaun emy bila main kat garena..huh...paling hampeh tu tiap masa dia maki aku main. even tgh kalah or menang, tgh main2 or tgh serius. sure dia maki xhenti2... lc tol...
-hero feveret (bagi aku la,,,,): ogre magi
-role: wat keje sendiri xmau kacau keje org len... kalau minx die beli ward sure kena maki...

Emy (DrRoo90, NaVi.Ar7style, s****s***)
-nickname last tu aku censoredkan sbb aku lupa, but actually sgt sensitif untuk anak balita (bawah lima tahun). yang aku perasan pasal dia ni, suka hero yg boleh hilang2 cam riki2, gondar, and etc... maybe dia suka main hilang2 cam cipsmore, and just tggu mase nk ks kill org. huhu. tp agak efektif cara ks dia sbb enemy biasa mls beli dust.
-hero feveret (bagi aku la,,,,): rikimaru, ursa... erm actually bnyk kot, +hero yg boleh ilang2...
-role: tukang kasi nyawa enemy jadi merah, smpai sng aku nk ks..haha...

Dabell (dabell00, NaVi.Dendi, GGnet.Kuroky)
-sape jek yg x kenal ngn dabell? rasanya seluruh ukrida kenal dia... haha. of kos la mamat ni keje dia nk kill jek, xde keje lain. aku penat2 pukul si menatang tu, then dia lompat2 pkai dagger, terus raze dari jauh. dia dpt kill tu padahal aku ketuk sebijik2 smpai nyawa menatang tu merah. huh.
-hero feveret (bagi aku la,,,,): sf, magina...erm dan hero2 carry lain...(dan juga hero2 yg boleh ks sng)
-role: KS!!!!

Aku (frenzievelocity, SCYTHE.YMT, SCYTHE.hyhy GGnet.Azen)
-hahaha... LOL... ROFL... sure2 la aku puji diri sendiri... pro lah, giler pro lah, betul2 pro lah, hebat la, banyak kill la, autowin lah, and bla3.... btw, xmanis kalau puji bnyk2... nnt ada org jeles... Hawyao..
-hero feveret (surely la feveret): spectre FTW!!!! (tak dilupakan clockwerk>ringtone tuuuu)
-role: tukang kne maki ngn paan... sheet...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS