RSS

Taman Mini Indonesia Indah

Ok direct to the point. Semalam g taman mini ngan limah dari pagi2 sampai la ke petang2...  Dengan menggunakan konsep 'jimat lebih penting dari penat', berjaya gak kami enjoy sakan kat sana. Overall teramat la awesome n memenatkan.


Ada orang cakap kalau naik teksi ke sana boleh sampai rp90k ++ one way. Jauh katanya. Dun worry, konsep yg kami gunakan tu masih boleh di apply. Naik saja bas n angkot. penjimatan sebanyak 100%.  rp15k pegi balik.

Malas la nak citer benda2 yg kami buat kt sane. Ni ada sket gambar kasi korang jeles.





Banyak benda sebenarnya aku nak citer, tapi malas pulak nak taip. Ni bangun2 pagi je terus ngadap laptop.
Happy new year guys.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hari Ini Dan Semalam

Semalam laptop aku meragam cam cb.
3d card wat hal. Windows aku bertukar rupa seakan-akan windows 1.0.



Lebih kurang macam ni lah rupanya. Hangin satu badan. Pastu aku godek2 laptop la dengan harapan nak betulkan. Hampeh. Then aku marah2 die, maki die, n hampir2 je aku beduk die, geram siak.

Ok, berkat usaha aku memerah otak, dan paan yg sudi pinjamkan laptop die sebagai 'tikus makmal', berjaya gak aku pulihkan mende alah ni. Berhabis rp15k wat beli cd kosong. Haish.

Hurm, tutup citer laptop, citer mende lain pulak.
Tadi ada ronda2 kat taman anggrek ngn limah. Saje cuci2 mata tgk awek sekeliling. Bosan ah duduk je depan laptop ni. Buntut pun berkematu.

Jalan kat HERO, dengan harapan nak tengok2 sayur, buah, n ape2 yg dianggap menarik. Then kami berdua jumpe benda alah ni.


See the bekas kena gigit kat situ? cam takde keje jek orang gigit2 mende alah ni. Kotor siak. Cuba fikir sebelum gigit tu ada apek tua pas garu2 buntut die n die pegang cheese ni. Tak ke sudah terkontaminasi ngn bekas garukan buntut apek tua tu?

Dey, guna lah otak sikit kalau nak gigit2 ni.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Tango

Kalau tak silap lah, tango ni menari2 kan...
ye. menari2 jadah haram yg kalau lelaki menari tu kne lentik2 badan.
Yups. lentik2 badan. Gerak kaki seperti seorang nyah yg berjaya!


Ok,
Bagi aku, word 'tango' ni merujuk kepada sesuatu,
yang mengenyangkan, sedap dan menambah nyawa (menyihatkan).
haha. Biar aku  cerita dengan lebih jelas.


TANGO WAFER.
wafer yg sedap. lagi2 kalau perasa susu vanilla,
peh, feveret sepanjang masa.
Boleh dimakan pada kapan pun.
Beuuhhhh~~~



ANCIENT TANGO OF ESSIFATION.
sejenis pokok yg menambahkan health point (HP) korg kat dota.
murah. berharga 90gold. pokok yg wajib dibeli oleh semua pemain dota,
termasuk EHOME, Lgd.sGty, Nirvana.My, Nirvana.cn Starsboba n sebagainya.
(tp aku xtaw rasanya sedap or x. haha)


OK. cukup sudah mengarut.
Selamat bercuti.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Katak Manja

Aku masih ingat dulu2 kat batu pahat,
jalan nak g wiracourt tu ada kedai makan cine,
aku pnggil kedai tu "kedai katak" sbb ada gmbar katak kt signbord die.


Kali ni pulak aku masih ingat mase jalan2 kat carefour central park.
aku nmpak katak yang amat banyak.
Terkejut bagai seekor beruang,
Aku pun snap gmbar katak2 itu.


(klik gambar untuk tumbesaran cemerlang)

wtfs.
Tidak bermoral sungguh carefour nih.

p/s-pd hari yg sama aku nmpak kepala tong sampah dlm sinki breadtalk. wth!


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

"Biar laptop KAYU, janji mouse RAZER"

Itulah kata2 semangat dari abg hensem kita,
dia tak kesah laptopnya diperbuat dari kayu,
asalkan mouse yg dia guna tu jenama RAZER.


Yelah, bukan calang2 mouse.
Harga pun mahal.
wkwkwk.


Sekarang dia tengah gembira.
Masuk bilik pegang mouse.
Keluar bilik borak pasal mouse.
Mebi nanti tidur pun dengan mouse nya.






rp 1,2juta.
berbaloi digunakan bersama2 laptop kayunya.
semata2 mau main dota.
ataupun freecell.


ok pasni nk citer sumting time ondaway g mangga 2 td.
pasal makcik dan buntut aku.
peace bro!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Sajak: Exam dan Diabetes

Esok last exam.
Esok juga hari hujung2 bulan.
Kalau sudah hujung bulan tu,
defisit duit yg akut.
Stress.


Makan itu bagus.
Makan itu menghilangkan stress.
Makan itu best!


Esok last exam.
Kepala stress ngn elaun yg defisit akut.
Tetapi tak risau pun.
Makanan kan ada.
Makan banyak2 sampai hilang stress.
Beng2, wafer tango, gula2, pecel, nasi grg, beng2 lagi,
dan beng2!!!


Pengalaman itu ada,
pengalaman mengajar kita.
Lepas tiap exam yang dulu2,
gula dalam darah naik secara menggila.
Badan pun jadi lemau.
Takut pula disuspek diebetes.


Sekian.
Still mengkonsumsi gula yg agak banyak.
Sebab gula tu meningkatkan taraf pekerjaan otak.
Oh ya,
tidak lupa encik nikotin.


Wasalam.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Saya Menjadi Kuat Setelah Mengaku GAY

"...Agak sukar untuk menjadi seorang Gay,
sebab faktor agama, bla2...bla3..."


"..mereka tidak tahu bagaimana rasanya menjadi seorang GAY..."



wtfs.
Dodol...!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Semakin Hari Semakin Sayang

Aku mengaku,

yang aku sentiasa play lagu ni,
selagi aku ada kt depan laptop.

You see,
lagu yg 4 minit tu,
aku ulang2 selama kurang lebih 15jam. (tolak waktu tidur n g ukrida)
At least 225x berputar. wkwkwk.

Aku tinggalkan link lagu ni buat tatapan semua.

fasreen pn suka lagu ni? ohw jiwang.

p/s-ni lah lagu yg aku letak kt blog 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cuba Bayangkan...

Huh. exam praktikum mikrob yg menyebalkan.
mende simple. e.coli. nama pnjg die pulak aku lupa td.
esterika? escecerica? escherichia? waduh3...
Tapi syukur dapat balik awal. wkwkwk.


Ok, cuba korang bayangkan,
Mase tunggu antrian nk jawap exam praktikum td,
Dosen yg jaga agak cerewet dan merepotkan.
Korang rasa bosan,
korang main2 pensel.
Then...


Pensel korang terjatuh atas meja,
terus jatuh,
dan terjatuh lagi
sampai tersangkut kat celah2 meja tu.


Semua student kt sekeliling just bawak 1 batang pensel jek,
dan sebuah pemadam.
Meja tu pulak besaw gaban,
dan rasa2 aku memang mustahil nak gerakkan die.


Cubaan untuk mengambil pensel tu balik. (dengan bantuan member kt sebelah)
1st tak dapat. xpe. usaha lagi.
2nd cuba pisahkan meja tu. mustahil!. xpe. usaha lagi.
3rd guna pensel member td korek celah2 meja tu. tidak berjaya juga.


So, cuba korang bayangkan...
Apa perasaan korang masa tu...
wkwkwkwk..

(peristiwa ni berdasarkan kisah benar)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Apakah itu Rosin? (Sila Jawab)

Wah... kejadian pelik mase aku blogwalking td, aku terjumpa perkataan ni.
Rosin


wadehek??? mende alah ape ni? Rosin? Rosin? oh rosin...
Mula2 tu aku poyo, aku xnk google dlu.
Aku cuba fkir.
Guna teknik induksi, deduksi, n segala macam yg aku dh blaja kat metpen dlu.


Kalau

  1. ROti + maSIN = ROSIN
  2. ROjak + SINgapore = ROSIN
  3. Ramai Orang Susah Ingat Nama = ROSIN

Wallaweh, x sesuai pulak cara pikiran aku ni.
Hurm. Aku masih tak mo mengalah ngn encik google lg.


Aku bukak buku IPD, farmako, modul kuning ukrida...
almaklumlah rosin tu cam nama antibiotik jek..
eritromisin, klindamisin, stremtomisin...
aduh, takde jugak. haish.
Then tengok blog2 yg aku follow. mane taw ada diorg tulis rosin tu mende.
Hampest tak ada sebijik pn perkataan tu.


Last2 bosan, bukak 1 website ni dengan harapan nk dengar lagu2 baru.
... tapi...


+++++ hihiihihi++++++


Alhamdulillah... Takdir telah menemukan aku dan dia...
Baru sekarang ku tahu ROSIN tu mende alah ape. wkwkwkwk.


(encik google, aku berjaya jumpa jawapan tanpa pertolongan ko)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kebetulan

Sungguh kebetulan yg betul2 tidak disangka.

(klik gambar untuk tumbesaran cemerlang)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Family First (takziah)

Takziah untuk Azly,
sbb baru kehilangan bapaknya.

Alfatihah...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Blog Walking (2)

Td pg plan nk Blogwalking, dota, HIMYM, house n study.
3 hours each. Ok!!!!!!!
nonsense siak. dota je dah 4 jam.
blogwalking 3 jam lebih. (sbb bace posting2 otai yg pnjg tuh.wkwkwk)


Hurm. rasanya ada benda menarik nk kongsi sepanjang blogwalking td.
Ada la sorg kawan ni,
kawan kepada kawan aku yg lame xjmpe as kawan. ckckckck.
from free hair > bertudung. waaaaa.
nice. atleast die berani n ada inisiatif la nk berubah.
hopefully long lasting cam rechargeble battery.... amin.
(bukan sume org sng nk dpt hidayah ni)


Back to own business.
Aku harap mampu la nk study 3 jam mlm ni.
Plan nk tgk HIMYM n house kne cancel.
wkwkwk. study doh.


p/s- kalau ada sape cr8 dota jgn lupa buzz aku!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Blog Walking (1)

Aku bercita2 nak habiskan hari ni ngan banyak bende oh,

Blogwalking, dota, HIMYM, house n study.
perrrgggghhh... 24jam/5 perkara... tolak2 makan tido mandi solat,
1 benda tu bajet masa dlm 3 jam.... wkwkwkwk...

Lately bace blog dak2 ni macam2 ada,
curhat, pastimes, n so on.
Sylvinian family??? hihi...
Cambest jek.
Asek main dota, sesekali kalau main mende2 camtu best kot..huhu.
........

ok.
Blogwalking dh habis sejam. (2 more hours to go)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Fever and Sleep Inertia

Ya, aku masih demam, dan pagi tadi pas subuh aku bgun kul 9.30,
which is setahu aku kne dtg praktikum kul 7.30.
Btw, thanks kat naim sebab berjaya kejutkan aku dengan miscol die yg bertubi2.
Datang praktikum, amek biru patologi klinik, minta tndatangan lecturer.
5 mnit pas tu balik. Malas tggu lame2. Yg wajib dah terlaksana.


OTW balik, singgah kedai kecik dekat2 ngn umah 14.
Beli air. Terpegun. Tersenyum. Terharu.
Kedai makcik tu kecik je, ckup utk die lepak sorg kat dalam.
Mase aku datang, makcik tu tengah bace buku,
which is setahu aku buku mengenai hadis2 rasulullah s.a.w.


Oh. Terharu la sebab dalam xde ape2 nk buat,
Ada masa terluang makcik tu still membaca.
Kalau aku ada masa kosong, aku main dota or tido. Haish.


Ok. Thats all.
(tadi nampak orang tgh mengecat - time2 hujan)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

[Di Saat Aku Mencintaimu]

Salam.
Dalam demam2 ni, aku kuatkan badan tulis blog,
Bukan susah pun, ni aku tulis kat fon,
then aku export kat laptop.


Nothing special today,
Just layan demam yang rasanya dah kurang sket.
Spek aku pun semakin pulih.


Bila aku dengar lagu ni,
aku rasa ada sesuatu yg bangkit dalam hati aku ni,
Hurm, dunno what.


Nothing's special.





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Patah Tak Tumbuh-Hilang Tak Berganti

Ahh...
Nasib x menyebelahi aku.
Tangan kanan asek cramp,
Lutut dah calar,
hidung baru luka,




Ahh...
Spek patah, hampir terCOPOT.



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hahaha (2)


Hahaha.
Nak kongsi sikit kelucuan kat fb ni.

(klik gambar untuk tumbesaran cemerlang)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hahaha


Hahaha.
Blog sudah dibuka semula.

Hahaha.
Lame gler x tulis blog.

Hahaha.
Tak taw nak tulis apa.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

kepada Debb yg lupa nama aku

Salam.

Miya nae~

Oh ya, kepada org tu,
erm, die x sebut name aku,
aku amat terasa,
terasa cam nk tikam badan aku,
hmm.
dan sekarang aku tengah lapo.
tp aku rase tergerak gak nk wat,
sbb aku blogger tegar.

"25perkara about my fellow doc-to-be yang kat Jakarta ni"

hurm.
ok.
1, 2, 3 Go.


25 - DOTA. game yg haram jadah addictive ni aku mampu main tiap2 masa. masih sanggup main tatkala exam nk mula 2 jam lagi.

24 - tak rase ngantuk malam2 if siang tu dah tido. even terlelap x smpai sejam. itulah masalah insomnia aku yg melampau.

23 - jiwa raga ku sudah sebati ngn insan bernama muzik.

22 - oh ya. teringin sgt nk ada grand piano. tp giler mahal mende tu.

21 - addicted hmpir semua benda yg berkaitan ngn laptop. (tenet, game, edit2 gmbo, edit2 video, tekan2 mouse, lap2 skrin laptop)

20 - ler, tak sah kalau laki2 xtgk bola. chelsea vs man u, barca vs real, selangor vs kelantan, mahupun persija vs sriwijaya fc. sental tgk sume.

19 - erm, terbiasa sgt kumpul cawan kt dlm blik. sbb pas habis minum terus amek cawan baru. rekod skg dekat 10 biji cawan. (>.<)

18 - sangat tak suka kalau org wat ape2 interesting x ajak aku. eg main dota, bla3, borak2, or skodeng anak bulan.

17 - lepak ngn family ler. g bp walk, lepak minum2, pow rokok bapak aku.

16 - travelling? erm suka. tapi selalu xdak duit. nk travel mendenye.

15 - prank, troll, gag or anything yg sewaktu dengannya.

14 - pantang sgt kalau nmpk lens kamera.

13 - sah2 aku suka shopping.

12 - erm, nape ayat2 ni makin pendek? hurm. abaikan. aku suka wat mende2 pelik.

11 - mase kecik2 dulu, kalau x silap time darjah 4-6, obses kumpul sticker pokemon. sbb nk habiskan isi buku sticker pokemon tu. katanya boleh menang gameboy. tp smpai skg x mng2.

11 - fashion? hahaha. sukak bangat.

10 - (penat la siak nk pk mende2 ni) erm, aku suka makan.

9 - i hate lipas! huh!

8 - bila fikir2 balik, cam nk rewind masa. nk balik masa kt unity n pamping. heaven duh!

7 - kepada 'orang itu', ehem, jgn poyo2. xbaik.

6 - bukak lagu kuat2. lagi kuat bila tgh play lagu siti.

5 - aku berazam nk jd HOUSE. zzzzzz. (except tempang la)

4 - ok dh no 4. aku suka nombor 52.

3 - pernah aku kt sini hidup berbulan2 tanpa kipas. hell............ no, HOT heaven.

2 - nmpk gaya bahasa aku? kasar? lembut? xde insurans? biasa? erm. semua ada. even camtu pun, dalam hati still ada taman.

1 - oi, jgn cari pasal ngan aku!

0 - erm, korg perasan x aku ada ulang2 nombor tu. haha. LOL.


ok semua. dah tulis. esp debb (yg lgsung xletak name aku kt tag).
huaaaaarrghhh.
ngantuk siak.
ni ada kata2 keramat aku nk kongsi.

"Now remember my three beginner's tops for picking up chicks: Adrress her by name, isolate her from her friends, subtly put her down." - Barney Stinson.

(cuba teka ni sape?)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ada ke patut?

Salam.


"Kepada semua umat Islam,
Kamu harus bersyukur.
Janganlah terpesong dari ajaranNya..
Hidup ini hanya pinjaman.
Dan janganlah kau leka dengan nikmat dunia."


Mengapa Allah akan menyiksamu, jika kamu bersyukur dan beriman??? Dan Allah Maha Mesyukuri lagi Maha Mengetahui.’’ (An-Nissa : 147)


Hurm.
ada ke patut?
ye, menang tak patut.
ape yang tak patut tu?

Persoalan kat atas tu sila lupakan,
buat seketika.
Aku nk tukar ayat2 perenggan pertama kat atas tu,
jadi slank aku.
(kecuali terjemahan quran)

"weh, yg terasa diri tu Islam,
korg kena syukur doe.
Xyah la korang nk poyo2 wat dosa.
Mende tu sementara jek weh,
dipinjam, bukan kasi free...
Jangan r korg syok sgt fikir dunia ni heaven."

...ok sambung pasal soalan tadi.
ada ke patut?
ye, menang tak patut.
ape yang tak patut tu?


















haa, soalan tu tak penting pun.
Saje jek capub.
haha... nk tarik perhatian otai.
nk taw die bace blog aku ke x...
wakakaka...
cukup.
fullstop.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Demi waktu

Salam
Miya nae~~


Obses kat lagu.
camtu lah aku.
Even dota tu pn aku obses,
lagu jugak same2 obses.


Lagu lagi special sebab bagi aku,
boleh menyangkut soal perasaan.
tenang, suka, duka, hampa, bahagia n so on.


Tak kesah la lagu ape pn.
nasyid, indie, jiwang, indon n so on.
Lagu memberi ruang untuk aku berperasaan.
Ini lagu haa, dari dulu sampai skg aku suka.



Aku yang tak pernah bisa lupakan dirinya
Yang kini hadir diantara kita
Namun ku juga takkan bisa menepis bayangmu
Yang slama ini temani hidupku

Maafkan aku
Menduakan cintamu
Berat rasa hatiku
Tinggalkan dirinya
Dan demi waktu
Yang bergulir disampingmu
Maafkanlah diriku
Sepenuh hatimu
Seandainya bila kubisa memilih

Kalau saja waktu itu ku tak jumpa dirinya
Mungkin semua takkan seperti ini

Dirimu dan dirinya kini ada dihatiku
Membawa aku dalam kehancuran

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

oh manusia

Salam.
Miya nae~~


huhu... haha... aku sedang hepi. pkai baju purple feveret,
dari pagi, smpai sebelum exam td.
time nk exam tu, hepi aku terhambat.
pasal ape?
aku ingat2 lupa.
kalau x silap aku la, pasal 'brengsek'.


oh. lupakan saja.
mari cerita pasal blog aku ni.
aku taw tajuk posting agak kontroversi.
ape aku kesah.
xkn la org tu nk mrh aku kn?
haha.


ni aku ada jumpa video baek punya.
bilamana si pemakai kebaya...
dia bermain...bla3...
dan nampak macam.....bla3...


aahhhh....
malas citer lebih...
nnt kena 'fire' pulak...
korg layan je video ni sampai habis...


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Feveret

Salam.
Miya nae~~


Orang selalu kata,
kita mesti ada sumting yg jadi feveret kita.


makanan feveret,
website feveret,
cara baring feveret,
awek feveret,
enzim feveret (HMG-KoA reduktase)
cara kentut feveret,
jamban feveret,
and so on....


oh ye, citer pasal jamban feveret.
ada 1 jamban feveret aku kat ukrida.

see, ia adalah jamban feveret aku.
jamban ni ada background music,
berangin, nyaman, enak, empuk.
bila sedang 'busy' dlm jamban tu,
kadang bnyk ilham datang.
huhu.

terima kasih Tuhan sebab masih ada perkara yg aku suka kat UKRIDA ni.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS