RSS

NK try???

aq bosan..
aq jln2 dlm blog..
aq nampak blog seorang budak kecik nih..
mcm awesome kot aq bace..
then aq try saje2..
tibe2 aq rase mcm comel..
then..
aq buat..

The task:
1. Put your iTunes, Windows Media Player,Winamp & etc. onshuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.((((well..im not tagging anybody))))
6. Have Fun! :)

1. If someone says 'are you okay', you say?
penantian-armada band
2. How would you describe yourself?
erti hidup-dayang nurfaizah

3. What do you like in a guy/girl?
pagi yang gelap-hujan (cisss~~)
4. How do you feel today?
the best day of my life-jesse mcCartney
5. What is your life's purpose?
behind this hazel eyes----kelly clarkson

4. What's your motto?
purnama merindu-siti nurhalija

3. What do your friends think of you?
terbang sayang-cik payung
2. What do your parents think of you?
jiwa kelajuan-hujan (ciss..bukan mat rempit!)
8. What do you think about very often?
old skool rocka-pop shuvit
9. What do you think of your best friend?
teachme-musiq soulchild
10. What is your life story?
kayangan-ajai feat. mimi wahida
11. What do you want to be when you grow up?
sisa-sisa - the times13. What do you think when you see the person you like?
knock you down----keri hilson feat kanye west & neyo
14. What will you dance to at your wedding?
hanya mencintaimu-paku band
15. What will they play at your funeral?
rio funk-lee ritenour
17. What is your hobby/interest?
secret valentines-we the kings
17. What is your biggest fear?
by myself-linkin park
12. What is your biggest secret?
gila-mila af5
13. What do you want right now?
gundah-hujan
14. What do you think of your friends?
last resort-papa roach
15. What will you post this as?
memori daun pisang-iwan

haha...wtf??? cambest???
copy n paste courtesy of tika's blog...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ape yg korang perasan???

Haha... mood teringat unity masih belum habis bagi aku...
Aku nk tunjuk 1 gambar...
korang tengok jela...


Tengok paan... Hepi macam esk raya...
Tengok rauf... Senyum yg agak lebar...
Tengok dabell... tgk die... agak gedik dengan kedua belah tangan memegang botol air tu...
Tengok aku... x patut gambo aku masuk sket je... cipan tol...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hari ni ke???

Oh, seriusly... macam mane mereka2 boleh ingat pasal tarikh hari ni???
23 Jun 2008... hari 1st masuk unity... hahaha...
Memandangkan mereka2 tulis pasal unity, aku pn tergerak nk tulis gak...
Blog A citer pasal roomate die...
Blog B siap ada lirik lagu...
Blog C bnyk gambar

ok, ape aku boleh tulis??? hahaha... yela... aku tulis pasal perkara2 yg berlaku, bagi aku, amat unik...

1. Aku, Emy n Paan penah mandi kat swimming pool tepat 15 mnt pas subuh... cool beb... cold...tah la, rasanya time tu kitorng rasa nk main gler. haha.dlm 20 mnt mandi2 tu, ada lah pulak org g sembur nyamuk (fogging kot). Mak aih... ape lg, kitorang dok menyelam r dlm air sbb xnk kne asap. syok gak time tu.

2. Penah gak kitorang main nyorok2 ngan pak guard myanmar smata2 nk main bola kat rooftop. Ada skali, kitorang xmnyorok, n kitorang melawan. Then ada la 'kepala' guard ni. Hitam pekat orgnya.Gaya nk mcm hindustan. Die g marah kitorang. Cis. Ape lg. Kitorang melawan la sket2. haha.

3. Aku ngan Paan penah gak lepak berjam2 lamanya kat bawah tu. Betul2 dpn blok B. Lepak situ. Beli air Coca Cola n Pepsi yg 1.5 liter nye. Tah la. Mcm xde tujuan. Tp syok r. Istilah lepak ni kitorang sebut sbg 'kacau hantu'. Sape hantunya? oh. korang boleh anggap hantunya tu si makcik warden yg berbadan XXXL. Die suka ptong stim kitorang lepak. Selalu sgt die soh dak2 mahsa balik umah.Ada ke patut???

4. Time tggu dataran pintar, kat depan IEM. Bosan. Yang ada just sarung tgn sbb sblm tu kitorang exp potong2 tikus, dan inilah yang terjadi.

video

5. Kat IEM gak. TIme ni tgh tggu lecturer kot. X ingat sape. Tapi inilah yg berlaku.

video
Suka tgk yusran time die 'pusng' tu. haha.

Anyway, syok r life kat unity dlu. Dengan hostel kat kondo, pergi dihantar, balik dijemput. Hidup bagaikan pelesit kota. Ada je mende2 kitorang nk wat. Haha.

Ada bnyk lg yg berlaku. Tp saat ni aku cuma ingat sikit je. Enjoy!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Faktor-faktor???

dah dekat raya...
org2 kat malaysia skg mebi dok sebok tempah baju raya,
sebab kalau lmbt2 nnt tailor xnk amek... hurm...
ape kita wat kat sini???
menghadap jantung org... hampes...
preparation raya??? sikit...
preparation exam nnt?... hampes 33x...

ahaaa, antara faktor2 aku hampes 33x pasal preparation exam,
mebi la kan...

Defence Of The Ancient... oh...
mmg tugas aku nk jaga mende2 ancient ni...
tnggungjwb tu,,... muahahaha...

Penat... oh...
mmg jd student tu penat...
sampai dlm kelas tertido...
bukan sengaja nk tido...

Business... oh...
mmg aku ni businessman kat tenet...
sikit2 la... lame2 jadi bukit...
perlukan konsentrasi bila saham naik or turun...

alaaa, aku xstudy bukan sbb aku malas... sbb bnyk je dugaan yg suka menempel kat aku...
so... semua... jgn ckp malas nk study... ckp x study sbb ada dugaan n cabaran yg melintang...

haha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Betul ke??? Peh... Rugi...

Ni citer lame... just nk refresh...
Aku bukan dak2 'skola' tu,
tapi aku just amek taw...
just 2 3 hari ni ada hal2 berbangkit pasal mende tu...


"Sehubungan itu, saya diarahkan untuk memaklumkan kepada tuan/puan mengenai cara pemakaian tudung bagi pelajar puteri di maktab dan kolej tuan/puan iaitu dengan mengikat hujung tudung kebelakang dan tidak melepaskannya ke bawah."






"Arahan tu pon betul. Arahan dari MARA ialah utk keseragaman pemakaian tudung di semua MRSM. Tu yg diorang suruh ikat blakang tu tapi taklah sampai terlalu mendedahkan bahagian dada. Isu ni tak hangat pada umum mungkin kerana arahan tu bukanlah arahan buang tudung cuma cara pemakaian je. Aku heran la. Bila kuar je arahan cam ni, terus kita kata dedah aurat sebab nampak dada. Kalau cam tu bila kita pandang org pompuan,yg kita tengok dada dulu la sebab bahagian tu yg kita risau sangat. Heh, if that so, pakai tudung labuh ke, biasa ke atau ikat blakang ke mentaliti kita tetap pandang pada dada. Tu ke yg kita nak tengok sangat?"


dipetik dari mesra.net




Camni lah...
haha... Betul ke benda ni terjadi???
Oh... Rugi dlu mase form 4 x masuk MRSM...
kah3...


Perkara utama... haha... tunjuk dada???
ye... itulah yg diinginkan oleh hampir seluruh student2 lelaki kat skola...
(x termasuk aku)
Mebi menteri tu pikir, kalau wat camtu, dpt naikkan semangat laki2 nk blaja...
haha... kejadah apenya... baik soh dak2 tu tgk blue...
sng citer... result pun power... haahahaha...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ape nasib kami???

Oi... entry yg agak membosankan...
hmm... xpuas hati ngan pengurusan ukrida...
xde takwim tahunan...
atleast bagi la tarikh2 cuti dlm sem tu...
hampes...

bagi tarikh cuti last2 minit...
last2 minit gak tiket flight jadi mahal...
apsal r???
pelik... nama je universiti...
tapi...
huh...

xpe...
sabar2...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku kne usha ke???

Aku masih ingat lagi waktu dulu,
waktu aku belajar kat pj, bersama teman2 yg baru aku kenal,
aku masih ingat...
aku ingat lagi kata2 aku kat si emy...

"weh, awek teddy bear tu senyum kat aku doe..."

dari bas dataran pintar, sampai ke gate besar palmspring, sampai ke umah e1316, sampai ke bilik aku,
aku masih ingat lagi peristiwa tu...
awek 'teddy bear' tu senyum kat aku...

nk ckp perasan, x la jugak... sbb memang awek tu senyum kat aku...
aku dok usha2 sape awek tu... katenye dak johor...
(memang rezeki lah)

..........

oh... awek teddy bear tu yg wat 1st contact ngan diri ini...
adakah die sedang usha aku waktu itu???
kenapa bukan aku yg wat 1st move???

..........

oh... die dah jadi awek aku rupanya...
hahaha... peace Siti Halimah...
awak rupanya awek TEDDY BEAR tu...

(tambahan)
awek tu sebenarnya xde niat nk usha aku...
dek kerana dia adalah seorang wanita yg mesra alam,
die senyum kt semua org yg die rasa hensem...
kk... peace...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Pakcik, tlg pakai seluar yee???

Tadi g tanah abg, melayan saudari limah shopping sakan...
Sampai katanya hampir2 1 juta rupiah habis...
katanya beli telekung dengan banyak...
Pelik,... mebi die nk solat pakai telekung yg berlapis2 kot... biar aurat terjaga... haha...

kk..bukan tu yg aku nk citer...

sbnrnya, time aku nk solat zuhur kat tnh abg tu,,,
aku nk g tndas jap, nk buang hajat...
ok, aku bratur kat dpn jamban tu...
then ada pakcik umo 40-an kuar, dgn hanya pakai tshirt n SPENDER...
seluar slack die just pegang je... bagak r...

Persoalan hati... tandas kat dlm masjid pun, ada tempat kencing berdiri...
Mak bapak diorang x ajar ke xley kencing berdiri... cipan...

terharu aku tadi... manusia... manusia...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Angpa wat pa???

Salam.
Nk habaq sikit kat angpa ni...
Angpa ngh watpa??
Aku pas ni nk g tnh abg...
nk Shoping barang...
Angpa???
Dok umah ja ya...
Dok diam2...
Main dota kaa, main ngan org bilik sebelah ka, aku x kisah...
nk main lagu apa pun, aku x kesah...
sebab aku nk g tnh abg ngan bni aku...
Salam...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ape je beza???

Kalau nk diceriterakan pasal perbezaan antara org2 indonesia n malaysia, biasa mak2 bapak2 kita cakap,

"Alaaa, org malaysia n indonesia ni x banyak beza... kita same2 makan nasi, kita same2 makan sambal..."

Aduh... pagi2 ni aku terfikir, sambil2 aku makan megi cap Indomie...
Banyak kot perbezaannya... Agak la... n standard manusia, berbeza2...
Aku belek2 indomie tu...

Haa, kat dlm mi instant pun dah menunjukkan perbezaannya...
Bila terfikir semlm aku makan megi tomyam (betul2 cap Maggi), aku msukan megi dlm mangkuk, aku bukak SATU perencah serbuk, then aku masukkan air... Itu megi malaysia...

Megi buatan tempatan yg aku mkn pagi tadi, (cap Sarimi perasa Ayam --yg ada iklan ST12 tu--),...
Aku masukkan mi dlm mangkuk, aku masukkan serbuk perencah 1, serbuk perencah 2... then belek dlm plastik die... Oh, ada lg... Aku masukkan sejenis cecair yg aku fikir adalah minyak kasi ada rasa kt megi tu...
Then aku masukkan lagi kejadah cam 'bawang goreng hancur'... Oh kompleks siak!!! sampai EMPAT bungkus 'penambah rasa' aku letak...

Tgk tu, kat megi pun dah banyak beza, inikan pula manusia???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Wasit dan Pengadil harumkan nama negara???

Subkhiddin (orang Malaysia ni...) akan beraksi pada perlawanan pembukaan Piala Dunia



Wahhh... terharumlah nama negara Malaysia...
Sebagai wakil tunggal asia tenggara dalam Piala Dunia 2010...
Nk xnk, aku kne percaya r... hahaha...

Chett... bikin gua panas... mamat ni jadi wasit a.k.a. pengadil ke EMPAT perlawanan pembukaan nanti...
Tah ape mimpi presiden fifa kasi mamat ni jadi pengadil ke empat...
hahaha... pape pon, aku ckup berbangga r... sebab mamat ni muka cam org jawa jek...haha...

Go3 Malaysia...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hai awak, jom MAIN???

Ya... aku memang nak sangat MAIN ngan mereka...
Kamu, dan juga kamu disebelah itu...
MAIN??? yup... best... puas... sedap... Ahhhhh~~~

Main ape?? haaa... aku just nk ajak main DOTA je...
Untuk bloggers yg xtaw ape itu DOTA, boleh rujuk kat link DOTA ni...
Ia adalah permainan yg merabakkan mata, mengambil masa kita, dan memenatkan jari-jemari kita...
Even camtu, tetap berjuta org suka kat game ni...

Sebenarnya mula2 aku nk wat posting pasal orang main gitar...
Gitar kapok hijau naim menjadi kegemaran si dabell...
Naim sebenarnya hebat bab2 main gitar ni...
Ada 1 pagi yg hening, aku pernah dengar, 'jeng...jreng...kreettt...kruutt..'
Ternyata, naim tengah praktis skill die terhadap gitar kesayangannya,...

Paan turut tidak ketinggalan... Dengan imejnya seperti budak2 The Beetles, pasti ramai muslimah2 diluar sana tergoda bila nampak die main gitar... X tipu!

Ok, back to business... Aku seru, wahai pemain DOTA... Marilah lawan ngan team AWOK ni (bukan nama sebenar)...
Kami2 ni sudah sangap nk cari seteru yg setaraf... Kami pasti, tatkala kami berlima main dota, dicampur dengan sokongan padu naim dengan gitar2 nya, kami boleh main sampai bila2, sampai demam, sampai bengkak2 mata, or sampai patah2 jari... Kami pasti... Insyaallah...

Kepada yg berkenaan, sila lah jangan terus menerus menjilat bontot si amerika tu... bak kate kugiran HUJAN dalam lagunya, 'LUDAH AMeRIKA~~"

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Ni blog sape???

Alahai, kasihannya... blog sape la ni...
Hahaha... bak kate sorang teman tu,


"kalau korang sakit hati bace blog aku, korang dialu2kan untuk blah cepat2 dr blog aku~~"

So what??? aku nk kutuk org ke, org nk kutuk aku ke, kita same2 terkutuk ke, tu lumrah hidup... Aku menulis just luahkan apa yg ada kat jantung hati aku je... X lebih2... Kalau ada yg terasa tu, biase la... Manusia kan kadang2 tu terkutuk org la, ape la... Yang penting, jangan jadi cam 'org' tu...

Kenapa 'org' tu??? Sebab konon nak nasihat org, tapi nasihat mende yg xsepatutnya... Mende yg aku x wat lgsung... Tah pape je 'org' tu... aku mmg hot sampai skg kat 'org' tu... carik pasal x tentu pasal... hahahaha...

Blog korang, tulisan korang, n sukati korang nk tulis ape... Kita x pernah dihalang untuk berkarya... Peace all bloggers...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Adakah engkau RACIST???

Mende ni aku lame dah nk post kat blog...
Tapi cuma skg je aku terbuka hati nk menulis...
Pasal ape??? Kompem2 pasal satu mende tu...

Ye r... Sape la aku ni kan... Aku bukannya sape2... X pegang ape2 jawatan kat mane2 pertubuhan M'sia kat Indonesia ni... UMSA? PKPMI? UMNO? BEM? no3... aku x layak kot...

Persoalannya... kenapa???

Pasal ni... Dulu aku penah dituduh/difitnah yang aku ada bawak masuk 'awek' aku ke DALAM bilik kost aku...
Kejadah apanya??? Aku siap tanya dak2 umah aku, penah x aku wat camtu??? Oh, mereka kata tidak...
Oh Tidak! apa yg membuatkan si 'senior' tu cakap camtu?? Aku x faham kenapa...

Ok la, mebi aku ngan awek aku rapat sgt... Sampai 'dia' pun terbayang2 aku asek ngan awek aku... ok fine...
Tapi aku xpenah bawak masuk awek aku dlm bilik aku... X pnh ajk masuk umah stroberi ni... OK...

Lagi 1, pasal nama aku dulu kat fb, aku gne "Dato Seri Zaim Syazwan"... Whatta!!!! pasal tu pun ada 'dato' ni nak tegur... hahaha... jeles ke pakcik???

Aku setakat nk suka2 je kat fb ni... xperlu la nk jeles2 pakcik oi...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Yuran... kne bayar rp40k... ok, aku rasa aku x mampu nk bayar... bukan nk protes ke ape... dah memang aku x mampu... ape boleh aku wat??? n kenapa perlu bayar2 yuran ni??? aku just nk taw kenapa...

Adakah sebab nk makan sedap2 time pas wat meeting??? oops... tah la... tu hal diorang... aku just luahkan apa yg ada kat jantung hati aku...

Hidup HUJAN!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS