RSS

Smart Modem on Tablet PC

Hari ni 1 febuari. Esok pulak 2 febuari. Oh, esok besday cik montel akak aku. Wish la dulu ek, p bdy akak. Hahaha. Ni, pasal broadband aku tu, dah lame aku tak topup. Cik limah pun pesan suruh cek tarikh last servis broadband akan dibatalkan. So usha punya usha, ni yang aku dapat...

Klik gambar untuk tumbesaran cemerlang (1280x800)

Wakaka... Kedit tu rp 0 sebab berkurun aku tak topup (sebab skg guna wifi rumah yg super cepat cipan). Huhu. Best part is, even kedit kosong, and setahu aku xde pun paket2 internet yg masih aktif, aku still boleh websurfing pakai mende alah ni. Sungguh menguntungkan! BTW, servis dari smart broadband tak lah sehebat fastnet, which is diorang punya bandwith same (3.1 Mbps)... Kalau guna broadband ni main dota, ping die cam murtabak, tebal giler - standard ping 300++...

Aku dok carik broadband ni sebab nanti nk guna kat tablet pc pulak wat surf tenet. Sekarang tinggal tunggu je barang tu sampai. Opssss... I did it again! LOL.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aku Kahwin Dengan Anak Alamak Blackout Lah!



Jam menunjukkan pukul 4:34 minit petang. Baru pas solat dan baru bangun tido. Agak wthbbq jugak aku mimpi tadi. Seingat aku, ada fikri, hazim, awok, emy, paan n sape tah 2 org lg tu (muka cam kenal tp dh xingat). And.... yang paling aku ingat ada org tanya aku asal mane, dengan selamba aku jawap ~BANDAR TASIK SELATAN~ fuuuuu...

Ni pas bace entry blog adik aku pasal aktiviti time blackout. Eh, tetibe ada habuk masuk mata! Ahh, dan habuk tu xnk keluar! Aduh, yang keluar macam cecair la pulak. Haish. Habuk2. Huhu. Ok back to cerita. Actually aku suka part yang kak dayu tengah nyanyi tu...

"Aku kahwin dengan anak alamak blackout lah!"

Macam tu la kami bila dah ramai2 kat rumah (merujuk pd situasi blackout). Bising. Tak hengat panas. Seingat aku, dulu, kalau blackout, kadang, babah ajak keluar jln2. Huhu. Dan kadang, mama paksa tido. Or abg auu ajak lepak mamak. Kalau sume tido, aku mem-busykan diri main lilin sebatang. Oh ya. Situasi dan keadaannya. Aku rindu. Huhuhuhu. Jujur la aku mengaku, sudah homesik juga sekarang ni (pas bace entry tu). Homesick shiyal. Ni mesti efek 'cerita blackout' si rina tuh. Huh. Jaga kauuu rina gemok, mesti ko sengaja nak kasi aku homesick annn, sbb tu ko post benda2 camtu. Huhu. 

Oh ye, cakap pasal blackout... Ada ceritanya... Central Park, Jakarta... Waktu agak2 pukul 3... Aku ngan limah tengah makan hokben dengan nafsunya... Then... Blackout... Cerita pun habis....

Nota kaki:
  • Kepada awok >>> Kat batu pahat ada bp walk, kat bangi ada bangi walk??? xde!!
  • Kepada rina >>> Nanti 17feb nk sekeh kepala ko...Hahaha... (dah boleh comment!!!)
  • Kepada limah >>> Sy lapawwwww
  • Kepada mama >>> Balik nanti pas amek zaim kat senai jangan lupa singgah mamak yg katt air itam tu.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Disqus

    Ahhh... ini disqus ahh, manyak kasi pening woo.... haiyaaa... ini macam boleh kasi botak itu rambut... so lc...



    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Oh! Karipap (comments box edited)


    Erm, actually aku lupa bile peristiwa ni terjadi. Aaaa, 2 hari semalam kot kalau tak silap aku. Sesi memasak karipap-pap-pap. Inti sadin, tepung sekilo, dan seingat aku, ada 12 buah tangan (kiri & kanan) yg kerjakan tepung2 n inti sadin tu sampai lah jadi camni...

    (fyi, yg love, yg panjang2, yg paling besar, yg bawah kanan tu, aku yang 'lipat')  

    Rasa2 aku lah kn, sume dah ok, tp just kaler die tu. Nampak gelap... (naim, ni efek kamera ko ke???hahaha). Yep, mebi ni efek kamera fon naim. But its ok selagi BENTUK die cantik n inti die TEBAL, disertakan dengan nafsu yang buas, keripap2 ni habis dalam masa yg singkat. Erm, ada gak bentuk2 lain karipap ni. Bentuk kecik, pau, 4segi, n pampers (lupa sape yg wat bentuk pampers).

    Mak aku dulu ada jual karipap mase dok kat usm. Tiap malam sebelum tido aku nmpak mak aku uli tepung. Tiap pagi aku bangun aku nampak mak aku goreng karipap. Mungkin ni salah satu sebab mengapa tumbesaran badan aku agak terlebih-lebih. Its ok sebab bakat mak aku 'lipat2' karipap tu aku dapat la sikit tempiasnya. Just more practice will do it better. wkwkwkwk. Haa, ni karipap yg aku wat, yg naim exited gler nk amek gmbar n post kt fb....


    comment???? 


    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Black King Bar

    Black King Bar (BKB)
    Very powerful equipment in the right player's hands. A BKB allows your dota hero to be temporarily immune to all magical effects. 

    Makin lame duduk kat jakarta, aku makin imun dgn keadaan sekitar. Automatik ada bkb ni kt badan, dengan xde cooldown, xde limit masa nak guna, dan tidak berharga 3900gold. Totally imun ngan magic, dan jugak physical damage. Huhu.

    Memandangkan kelas dah habis, jadual aku pun habis lesap. Aku rasa2 mbak ada terbuang mase kemas itu hari, tp aku lg suspek mbak wat bungkus tempe letak dlm fridge. Ahh, itu aku tidak kisah. Janji mbak tak uninstall game dota aku suda... (memandangkan mase mbak kemas tu die jeling2 kt arah laptop aku, yang mase tu jugak aku lupa nak tutup replay dota)

     
    Ok. Habis citer pasal jadual. Nak citer pasal ayam. Bukan ayamasala yg kt garena tu, tapi si ayam dara yg selalu dok lepak kt klv cam xde keje. Huh. Bukan nak mengutuk ke ape, tapi aku ada terfikir tak boring ke die lepak lame2 kat situ. Mebi tak kot sebab dpt tgk 2 tv plasma sekaligus? Mungkin2.

    Oh ya, ni dia gambar ayam tu.

    "I'm losing my mind... and also my head"

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Ukrida & Airport

    Ahh... Lame giler tak bukak blog... Bukan malas, bukan pemalas...Tapi kurang rajin..

    Time sebelum exam ada gak terpikir nk posting macam2, tapi skg ni lost sume idea2 tu... Hampehs... Sebelum nk citer lebih lanjut aku just nk wish yg laptop imah n miza ok jek... sorry sbb lmbat siapkan laptop tu... haha...

    Ini adalah UKRIDA 

    Ini adalah Airport 
     

    Bila kedua2nya digabung, jadilah UKRIDA (AIR|port) lepak sebelum exam..


    Seriusly nmpak cam ruang menunggu kt airport tu... Thanks to josh sbb mata die sgt peka dgn persamaan ni.. =)

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Half Ass Inside, Half Ass Outside





    See its yesterday that makes me feel horrible. Me naik this angkot half alive and half dead, not as me playing halflife; its like a disaster. For the 3rd time me ask sorry cuz my english really-really bed lorh, not meaning that me dont have incentive to make it better.


    K back to yesterday's story, about the damn angkot, rain, and me. 1st when me naik angkot to go to class ah, that angkot have fully occupied with human,  and me have no choice to choose maa, so me just naik lah. Me only can sit 1/2 of my ass to the angkot and another 1/2 my ass lying freely above thin air. Just imagine 1/2 body inside and 1/2 body outside the angkot. Such a bad moment to me, the angkot's driver drove like satan is chasing him, and the only thing me thinking was am i can really make to ukrida alive? So, so sheet my morning dude.


    Later in class, one thing i remembered was when my mp3 stuck in middle of song. Me fully sleeping and drawing-drawing hopelessly that the class can finished up faster. Then 'they' said after this has farmako's class, that 'pengantar praktikum' thinggy. Waaa... so sleepy. AFAIK, outside was raining ah. Damn. Forgot to shut my room's windows, and the lappy stills running.


    To shorten the story, me take angkot back to my 'kost'. See guys. Its raining. And........ Me stuck like before. 'Half ass inside, half ass outside'. Its so so bad time story. With my body halves wet, the situation sucks.


    Conclusion: That night me have flu and fever.

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    What is HB46?

    Friends, what the heck is HB46? When i googled it, i found it is a nikon kinda thing, like a lens maybe. Should i trust google? Nope.


    IMO, hb46 is like medical languages. You see, haemoglobin, haemoglobulin. It appears to be familiar to me lorh. Or maybe hb46 is a secret weapon used by us army? OMG.


    Ahhha...
    Dont be so like riddled a lot. Me just joking2 la. Actually HB46 is a name of a band. AFAIK, their members was formerly sekolah at my old sekolah menengah. SMK Dato Bentara Luar. Oh something i forgot. One of the band's member is my friend maaa. =)


    He is hanafi, or which i call him 'napi' only. Yeah he was good friend of mine. I remember when in school ahh, we both playing guitar for the 'Karnival Seni Peringkat Negeri Johor' (wakil BP tu), with my sis (singer), and another singer, norisma liza (because my sis quits form 6. LOL.), and another play violin (forgot ah the name but shes cute amoi duh). In this carnival ah, we play 'lagu puisi' and the song was composed by the cikgu a.k.a my father and me. Oh ya. The pegawai from PPD commented on our lagu puisi and he says "wah... lagu ni terlalu melankolik ya... macam lagu jiwang..."


    But... we only get 2nd place. We lose to kota tinggi (IMO we lose bcoz the 'tuan-rumah-must-win' rules). OK, back to business. Before this in school time, napi ah, was a big2 guy you know. But now, i see he is thinner than me. Ahhhh. So-so jelouse until now.


    Lastly, my present to all guy. Enjoy this song, 'Gadis Korea'. 5 stars from me.



    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Vlog

    Wa, so many people now make vlog arrr. Bobo and naim i see have vlog kan. Oh Sheet what is vlog man??? erm... me too noob to know before. yeah i'm a blogger but vlog seems new to me. According to wiki2pedia this vlog starts around 2000. True or not I dunno lar. Just believe wiki2pedia 100% (coz it makes me pass exam - nice reference). haha.


    So, i've plan to make some vlog later, cuz it seems that naim had released his own vlog (thats too cool bro). So-so ok and no more comment bout his vlog. Erm. But i will shy2 if i take video of myself, pointing the camera's camera to my face, alone in my room. Huhuhu. But nevermind la. Just want to make fun.


    Haha. Me think my english very2 rubbish. Some kind of apek at kopitiam slank. Maybe too much speaking english with garena boy (that have apek at kopitiam slank) while me playing dota. Of course i feel like sheet with this slank. But nevermind la. Just want to make kelakar lorh.


    Ok. Times up. Dota pulak.


    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS

    Between DOTA and Life




    Ya aku mengaku agak obses ngn game dota, dengan alasan game ni ada masa depan. Aku? Masa depan aku kat ukrida lah. Hancur ukrida, hancurlah masa depan aku. Aku cuba lah sikit2 nak speaking dalam posting kali ni.

    .TRUST.
    See, this game ah, can improve trust between us lorh. Why not? In garena we play2 game with unknown peoples hundreds miles away. We trust them that we can win the game ha. If i play in garena i dont know whether they are pro, noob, mcb, cb, lanjiao or anything else. i just pick my hero or just pick random2 la to play for fun. I just trust them so badly la just to win. =)

    .HOPE and EFFORT.
    As in kindergarten we was being teached to have our own hope. What we want to do in future. What archievement we want. What job is most admired to us. Hell yeah dota giving me constant hope that never dies >>> to WIN. Constant training to be most pro player in Pak Mulyadi's Kost (rumah stroberi), and continue effort to become legend. Its that good? Yes it is. We should put a lot of effort to make sure our hope is archieved.

    .TEAMWORK.
    In dota ah, teamwork is very2 important you know. We gangbang together, break tower together, push together, but i hate farming together la. Just in case one member catch in problem, we blink2 the map and ALL other ally hero will run towards the tempat kejadian (yg di blink td). And then he is saved from being killed lorh.

    .MAKE MONEY.
    You all not believe it? Better you do. I'm not lying la. So latest dota tournament (SGNDT '10) held in The Curve, Damansara, which sponsored by Sendi Mutiara Multimedia. The prize haa, very2 expensive. Winner (EHOME) gets away 1st, and win around RM 100, 000 in just playing game! Now get your computer prepared and practise for dota. Money2 will come see youu later if you pro. =)

    Thats all for today guys. So actually have more common between dota and life. LOL. Sorry for the bahasa rojak i'm using. hahaha.


    (click picture for supreme growth)

    • Digg
    • Del.icio.us
    • StumbleUpon
    • Reddit
    • RSS