RSS

Ape je beza???

Kalau nk diceriterakan pasal perbezaan antara org2 indonesia n malaysia, biasa mak2 bapak2 kita cakap,

"Alaaa, org malaysia n indonesia ni x banyak beza... kita same2 makan nasi, kita same2 makan sambal..."

Aduh... pagi2 ni aku terfikir, sambil2 aku makan megi cap Indomie...
Banyak kot perbezaannya... Agak la... n standard manusia, berbeza2...
Aku belek2 indomie tu...

Haa, kat dlm mi instant pun dah menunjukkan perbezaannya...
Bila terfikir semlm aku makan megi tomyam (betul2 cap Maggi), aku msukan megi dlm mangkuk, aku bukak SATU perencah serbuk, then aku masukkan air... Itu megi malaysia...

Megi buatan tempatan yg aku mkn pagi tadi, (cap Sarimi perasa Ayam --yg ada iklan ST12 tu--),...
Aku masukkan mi dlm mangkuk, aku masukkan serbuk perencah 1, serbuk perencah 2... then belek dlm plastik die... Oh, ada lg... Aku masukkan sejenis cecair yg aku fikir adalah minyak kasi ada rasa kt megi tu...
Then aku masukkan lagi kejadah cam 'bawang goreng hancur'... Oh kompleks siak!!! sampai EMPAT bungkus 'penambah rasa' aku letak...

Tgk tu, kat megi pun dah banyak beza, inikan pula manusia???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

3 comments:

Anonymous said...

4 bungkus perasa??means nak di persulitkan selagi boleh..

tee oh tee said...

2 bkn megi goreng k smpai 4 perasa.?

Zaim Van Java said...

oi......teeqah...itu sememangnya bukan megi goreng~~~megi berkuah cap SARIMI perisa AYAM...

Post a Comment