RSS

Hari Ini dan Semalam [2]

Yesterday is history,
tomorrow is a mystery,
but today is a gift.
That is why it is called the 'present'

Salam.
Selamat pagi semua, selamat pagi dunia.
Moga2 hari ini akan lebih baik dari semalam, dan sentiasa mendapat keberkatan dariNya. InshaAllah. =)

Dua tiga hari sebelum semalam punya semalam, punyalah rajin teramat pergi dinner kat shangri-la hotel tuh. Dengan beberapa kerat teman yg pergi, actually not so ramai yg ada, since dinner hall u kecik ciput jek. Makan pun biasa2 jek except dia punya egg tart, pehhhh, sedap menjilat pipi duh... Lepas2 dah hampir2 nak balik, semua orang pun sedang amek gambar. Waktu tu, tak ada benda yg menarik perhatian aku sangat nk amek2 gambar, kecuali satu benda ni...

Erm... sushi, not sushi, sushi, not sushi, sushi, not sushi.... ok, not sushi.
Ok, hal makan2 tu dah jadi sejarah. Lepas solat jumaat semalam, pergi bank, sorang2, sampai ter'korban'kan kelas2 ipd. Apa boleh buat, hidup orang bujang. haha. Actually jalan kaki g bank tu teramatlah ujian, aku rasa agak2 macam aku jalan kaki dari pudu smpai lrt masjid jamek tu. Fuh. Dugaan beb. Apa2 pun, harus diteruskan jua perjuangan untuk sampai ke~~~~~~~~bank. lulz. =.=" Nak dipendekkan cerita sejarah semalam, aku simpulkan dengan beberapa perkara yg menarek. =)

Keratan akhbar *teeeet*. Front page. Baca sampai habis, then tersenyum simpul. =)
ORANG DEPRESI BISA BUAT KEPUUSAN LEBIH BAIK. Erm. tak tahu betul or tidak, aku bace dan bace dan bace lagi. Sambil pun aku bace, ada lah aku tahu  orang ni buat experiment dengan menggunakan 50 orang sebagai sample. Majoritinya, yg mcm tajuk tu, depresi, and mereka wat keputusan lebihhhhhhh baik dari orang normal. Oh ya, katanya, yg 'dah pernah' depresi then dia jadi normal balik, itu dikira cam orang normal gak (buat keputusan kurang baik). Erm. Kalau rasa2 nak cuba, nanti time exam jangan segan silu depresikan diri anda, dan jawap lah kau soalan2 yg seratus tu. Adakah keputusan akan lebih baik or sebaliknya, itu aku tak dapat nak sure-kan. haha.

Mendung. Kerja. Usaha.
Menarik bukan, gambar ni? huhu. Entah dari mana aku dapat inspirasi yg cakap gambar atas ni menarik. Actually aku snap masa tengah melintas jalan, dengan angkot biru tu asek2 pun kasi horn kat aku. huahuahua. Pengajarannya, bekerja dengan ikhlas itu adalah suatu ibadah, serupa jugak dengan belajar. Erm, jangan fikir yg tak datang kelas tu pemalas, haha, sure2 ada alasan yang baik kenapa tak datang kelas. LOL.

Akhir ayat, tidak semua yg terpinggir itu tidak menarik atau tidak bagus or etc. Ia berkaitan dengan peluang. Selagi ada kesabaran di hati, janganlah pernah berhenti untuk berusaha lebih. Peluang itu sentiasa ada, percayalah. Oh ya, sebelum terlupa, kepada adik2 aku yg kat bp n kl tu, janganlah berputus asa ya, belajar, belajar dan terus belajar. Anda adalah harapan keluarga! hehe.

Alang2 entri ni panjang, apa kata korang dengar lagu ni. Dengar betul2 liriknya. Cantik bukan? =)


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 comments:

IzzatiZainal said...

tgk !! buaya mkn shushi laah . hahahaha

Zaim Van Java said...

ha ha...buaya vegetarian...

Post a Comment