RSS

Hari ni.

"kenapa kamu semua bersenang2 gitu???!!"
"kamu tahu ga pbl-mandiri adalah perkara yang menyusahkan tutor!!!"


Salam.
Miya nae~~
Kata2 kat atas tu, dari tutor pbl mandiri aku.
Dah la msuk lambat, mau bising pulak. huh.
Mungkin interpretasi awal aku agak berbeza,
Which is perasaan aku yg sedikit bengang ngan kata2 tadi.


Mula2 agak terkejut sbb tetiba je dosen *aweks* masuk, ckp cam nk mrh..
Erm. barangkali dia tgh pms. aku faham.
Aku ada la tertanya2 gak.
Kenapa dia cakap camtu? Apa yang mendorong dia ckp tu?
Hmm.


Dalam islam, bekerja dan belajar itu adalah suatu ibadah.
Dan ibadah itu adalah kepatuhan dari ketaatan kita kepada Allah.
Sesungguhnya bekerja amat dituntut oleh Islam,
bagi membolehkan umat manusia mendapat rezeki kurniaan Allah.
Dan secara tidak langsung menjadi mekanisme memakmurkan muka bumi ini.


So, mungkin dari kata2 si dosen itu,
wat aku rasa yg die cam terpaksa je bekerja.
Penat? Stress?
Oh ya, kami student pun penat gak.
Kamu stress, kamu marah kami.
Implikasinya kami terasa berganda2 stress you noe...
agak terasa bengang sebab mebi kerana perangai seorang manusia itu,
boleh wat kita stress sepanjang hari.
Dan tak mustahil juga stress kita tu berjangkit kat member.
huahuahuahua...


Dia x taw ke keje kena ikhlas.
(which is aku rasa die terpaksa masuk pbl-mandiri tu.. 
astaghfirullah... ape pny fikiran la yg aku fikir ni)


Hahaha...
last2 mase aku balik tadi,
aku baru teringat,
yg aku belajar kat UKRIDA...
wakaka...




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 comments:

FatinZol said...

haaaha..ye..ukrida beb..jgn lupa.

Post a Comment